Skip to main content

Wij helpen bij verkeersongevallen

Of je nou aan het verkeer deelneemt als autobestuurder, passagier, fietser of voetganger, een ongeval zit in een klein hoekje.

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om je zaak globaal door te spreken. Wij zullen je informeren over de mogelijkheden om je bij te staan.

Een ongeval zit helaas in een klein hoekje. Of je nou aan het verkeer deelneemt als autobestuurder, inzittende, fietser, motor- of scooterrijder, voetganger of als passagier in een bus/tram/trein/metro/vliegtuig, je kunt betrokken raken bij een ongeluk. Er komt in zo’n situatie veel op je af en je moet dingen regelen waar je geen weet van hebt. Deskundige bijstand is dan erg belangrijk. Vaak gelden er bijzondere regels die soms extra bescherming bieden. Wij weten welke regelgeving van toepassing is en wat belangrijk is om te doen.

Voetganger/fietser (Artikel 185 WVW)

Als je als voetganger of fietser bijvoorbeeld wordt aangereden door een gemotoriseerde (bijvoorbeeld een auto, motor of scooter) dan heb je volgens de wet in principe recht op vergoeding van minstens 50% van de geleden schade. Afhankelijk van de situatie kan er sprake zijn van eigen schuld, maar dit is aan de schadeveroorzakende partij om te bewijzen. Als het gaat om een minderjarige (tot 14 jaar oud) dan geldt in beginsel zelfs dat 100% van de schade vergoed dient te worden (tenzij er sprake is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid). Eigen schuld, opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid zijn lastige juridische begrippen maar wij weten natuurlijk hoe het juridisch werkt.

Verkeersongevallen zonder aansprakelijke partij

Bij eenzijdige ongevallen (zonder tegenpartij dus)  of ongevallen waar je zelf schuldig bent kan een schadeverzekering inzittenden/opzittenden (SVI) uitkomst bieden.

Wij adviseren iedereen dus ook om een dergelijke aanvullende module af te sluiten bij je verplichte WAM-verzekering (Wet Autoverzekering Motorrijtuigen). Het kost vaak maar een paar euro per maand extra en het kan je een hoop ellende besparen. Een dergelijke verzekering keert namelijk schadevergoeding uit als er geen aansprakelijke partij is. Ook in zo’n situatie is deskundige bijstand trouwens hard nodig. Mensen denken wel eens dat de schadeafhandeling soepeler zal lopen met hun eigen verzekeraar, maar de praktijk bewijst helaas dat dit meestal niet het geval is. In de meeste gevallen heb je ook dan trouwens recht op deskundige bijstand. De SVI-verzekeraar dient dan de kosten van de belangenbehartiger te betalen. Het is wel belangrijk om de polisvoorwaarden dan goed te bestuderen, deze vragen wij dus ook altijd op.

Wil je meer weten? Je kan het beste even bellen op nummer 030 30 78 449; wij kunnen jou dan direct vrijblijvend adviseren. Natuurlijk kun je ook mailen om uit te leggen wat er is gebeurd via info@life-letselschade.nl. Wij nemen dan contact met jou op.

Inzichten uit ons vakgebied

Regelmatig schrijven wij kennisartikelen over letselschade en de ontwikkelingen binnen LIFe Letselschade Advocaten.

Bekijk alle artikelen

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Laten we kennismaken